• Politica de confidențialitate
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • ecointeligenta.ro
 • Protecția mediului
 • Schimbări climatice
 • Energie
 • Deșeuri & reciclare
 • Autorități publice
 • Companii
 • Editorial
 • CĂUTARE
 • Locuinţe ecologice în valoare de 1,5 miliarde de euro, certificate în România de RoGBC

  Mircea Olteanu Mircea Olteanu -

  Asociaţie non-profit Romania Green Building Council (RoGBC) a anunțat că peste 10.000 de locuinţe din România, cu o valoare cumulată de 1,5 miliarde de euro, au primit certificat/pre-certificat Green Homes, un program care încurajează construirea de locuințe mai sănătoase și de calitate, oferind în același timp beneficii financiare pentru ocupanți, precum reducerea costurilor lunare totale cu întreținerea proprietății.

  „Romania Green Building Council lansează versiunea a treia a sistemului de certificare GREEN HOMES – cel mai robust sistem internațional de certificare, conceput special pentru îmbunătățirea sectorului rezidențial. Până în prezent, în România au fost pre-certificate/certificate GREEN HOMES peste 10.000 de locuințe, în valoare de peste 1,5 miliarde EURO”, potrivit comunicatului postat pe pagina de Facebook a asociației.

  Milioane de oameni din întreaga lume petrec peste 90% din timp în spații închise în timpul pandemiei COVID-19. Limitarea…

  Gepostet von Romania Green Building Council am Donnerstag, 23. Juli 2020

  „Elaborarea noii variante a sistemului de certificare a implicat consultarea unor numeroși specialiști cu expertiză în eficiență energetică, biodiversitate, acustică, managementul deșeurilor, gestionarea poluării cu radon, design bioclimatic și arhitectură, commissioning, dirigenție de șantier, etc. Noua versiune are la bază criteriile existente care presupun o eficiență energetică superioară și promovează accesul la transport alternativ, optimizarea consumului de apă, regenerarea urbană, soluțiile de design interior care includ vegetație și materiale naturale, încurajarea producției proprii de hrană – permacultură urbană”, explică Romania Green Building Council.

  Potrivit asociației, „sistemul de certificare GREEN HOMES vizează toate etapele, de la concept până la execuție, la perioada ulterioară predării locuinței către utilizatorul final. Pe lângă criteriile existente, cum ar fi testarea obligatorie a unităților locative înainte de ocupare, pentru a asigura calitatea și siguranța aerului în interior, noua versiune adaugă criterii pentru monitorizarea, controlul și reducerea expunerii la radon în toate zonele ocupate ale locuinței. Materialele durabile și alte cerințe de proiectare reduc sau elimină multe substanțe chimice dăunătoare găsite în unele materiale de construcție, cum ar fi formaldehida și compușii organici volatili (COV) toxici, precum și expunerea la poluarea cu particule fine în locuințe”.

  România Green Building Council amintește că programul GREEN HOMES este recunoscut internațional și susținut de către Direcția Generală Energie a Comisiei Europene (DG Energy). RoGBC a primit un grant în cadrul programului de cercetare și inovare al CE Horizon 2020, pentru replicarea programului în alte 11 țări, de la Irlanda până la Georgia. „SMARTER Finance for Families include 17 organizații internaționale și experți din elita academică.

  Te-ar mai putea interesa

  București – poziția 263 din 323 de orașe din Europa în privința calității aerului Amera Tower din Cluj-Napoca, prima clădire de birouri din România care devine Zero Waste Medic pneumolog: Poluarea excesivă poate genera sau exacerba afecțiuni la plămâni şi inimă

  Ultimele știri

  Administrația Fondului de Mediu a terminat fondurile și pentru „Rabla pentru aparate de aer condiționat” PNRR – bani pentru reciclare. Ce propune România la capitolul „Managementul deșeurilor” Polenizatorii în Europa. 15 miliarde de euro, venitul anual agricol al UE atribuit direct polenizatorilor