Protecția mediului

787 hectare pădure din Hunedoara, adăugate în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine

Sursa: Garda Forestieră Timișoara

Garda Forestieră Timișoara a anunțat recent că a aprobat adăugare în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine a 787 hectare de pădure, proprietate publică a statului, localizate în județul Hunedoara. Decizia a fost luată la propunerea Asociației WWF Programul Dunăre Carpați România şi a fost înaintată către Comisia tehnică de avizare pentru silvicultură, se arată într-un comunicat al instituției.

Suprafețele sunt localizate în masivele Retezat şi Parâng, raza Ocolului Silvic Retezat (trupurile de pădure Lăpușnicul Mic, Bârnău și Izvorul Bucurei) și a Ocolului Silvic Petroșani (trupurile Silvei, Mija Mare, Mija, Jieț și Ursului).

Pe lângă cele aproape 800 de hectare din Hunedoara, alte 1805 hectare de pădure sunt în momentul de față în curs de analiză și evaluare în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine.

În Catalogul pădurilor virgine şi cvasivirgine, publicat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, este un instrument de evidenţă a pădurilor virgine şi cvasivirgine din ţara noastră şi de asigurare a protecţiei stricte pentru aceste păduri, este înscrisă o suprafaţă totală de 43.823,36 hectare, pe raza a 19 judeţe, indică publicația Adevărul.