• Politica de confidențialitate
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • ecointeligenta.ro
 • Protecția mediului
 • Schimbări climatice
 • Energie
 • Deșeuri & reciclare
 • Autorități publice
 • Companii
 • Editorial
 • CĂUTARE
 • Daniel Buda, europarlamentar: Undă verde în Comisia AGRI pentru programul general al Uniunii de acțiune pentru mediu până în 2030!

  Angelica Lefter Angelica Lefter -

  Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European a adoptat avizul pentru Programul general al Uniunii de acțiune pentru mediu până în 2030, un proiect important pentru facilitarea tranziției verzi, a anunțat europarlamentarul român, Daniel Buda.

  Oficialul a scris pe pagina sa de Facebook că a avut rolul de raportor din umbră pentru proiectul de aviz. ECOINTELIGENȚA.RO a preluat mesajul europarlamentarului Daniel Buda, în care vorbește despre importanța programului ce a primit undă verde.

  ”Programul general al Uniunii de acțiune pentru mediu până în 2030 a primit undă verde în Comisia AGRI!

  Astăzi, în cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, a fost adoptat avizul pentru Programul general al Uniunii de acțiune pentru mediu până în 2030. În calitate de raportor din umbră pentru proiectul de aviz, salut adoptarea acestuia, proiectul fiind extrem de important pentru facilitarea tranziției verzi.

  Pactul verde european constituie o schimbare de paradigmă în ceea ce privește elaborarea politicilor, deoarece urmărește să coreleze toate activitățile Uniunii cu realizarea neutralității climatice și a dezvoltării durabile, transformând, în același timp, economia noastră liniară într-o economie circulară. Una dintre consecințele acestui nou context este natura diferită a celui de-al 8-lea Program de acțiune pentru mediu-PAM 8, în comparație cu cel anterior, care conținea liste de obiective și acțiuni. În schimb, PAM 8 va fi subordonat Pactului verde european, precum și obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) și va constitui principalul lor instrument de monitorizare”, a menționat Daniel Buda.

  Foto: Facebook/Daniel Buda

  Oficialul european a explicat că Programul general al Uniunii de acțiune pentru mediu are scopul de a accelera tranziția verde în mod echitabil menționând totodată obiectivele Programul de Acțiune pentru Mediu 8.

  ”Acest program vizează accelerarea tranziției verzi într-un mod echitabil și favorabil incluziunii, obiectivul pe termen lung pentru 2050 ”O viață bună, în limitele planetei” fiind deja stabilit în Programul de Acțiune pentru Mediu 7 (PAM 7).

  Cele șase obiective tematice prioritare ale PAM 8 vizează:

  Te-ar mai putea interesa

  Administrația Fondului de Mediu a terminat fondurile și pentru „Rabla pentru aparate de aer condiționat” Autoritățile locale din Brașov, Galați și Cluj-Napoca, cele mai eficiente în privința combaterii poluării Ministrul Mediului a prezentat 15 programe destinate autorităților publice locale

  Ultimele știri

  PNRR – bani pentru reciclare. Ce propune România la capitolul „Managementul deșeurilor” București – poziția 263 din 323 de orașe din Europa în privința calității aerului Polenizatorii în Europa. 15 miliarde de euro, venitul anual agricol al UE atribuit direct polenizatorilor