ImportantProtecția mediului

Traficul din București – cel mai infernal din lume. Șoferii din Capitală pierd anual 134 de ore în trafic!

București se află pe locul întâi în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic din lume în funcție de numărul de ore pierdute. Capitala României depășește la acest capitol orașe precum Bogota (133 de ore) New York (100 de ore), Moscova (100 de ore), Paris (88 de ore), Londra (69 de ore) sau Budapesta (54 de ore), conform unui studiu realizat de firma de cercetare INRIX,

Șoferii din București au pierdut așteptând în trafic, în medie, 134 de ore în 2020, se arată în cea mai recentă ediție a raportului Global Traffic Scorecard.

Totuși, având în vedere viteza medie de deplasare în zona centrală în perioadele de vârf, Bucureștiul, cu 24 km/h, se poziționează ușor mai bine decât Bogota, unde viteza a fost de doar 17 km/h.

Raportul a identificat și clasificat tendințele în privința traficului auto în peste 1.000 de orașe, din 50 de țări, pe parcursul unui an marcat de perturbări economice și sociale fără precedent, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„Deși călătoriile spre centrul orașului au fost cele mai afectate de răspândirea virusului și de restricțiile guvernamentale, reducerea aglomerării a dus la deplasări mai rapide pentru lucrătorii esențiali, livrări mai fiabile și mișcări simplificate pentru transportul de marfă, toate acestea fiind vitale pentru economie “, a declarat Bob Pishue, analist la INRIX.

În Europa, la Roma s-a înregistrat cea mai mare diminuare a timpului pierdut în trafic în 2020 față de 2019, de -60%, urmată de Bruxelles (-58%), Dublin (-57%), Atena (-54%) și Londra (-53%).

Potrivit firmei INRIX, scopul acestui studiu privind mobilitatea, traficul și semnalele de trafic, parcarea și mișcarea populației este acela de a ajuta urbaniștii să ia decizii bazate pe date pentru a prioritiza cheltuielile cu scopul maximizării beneficiilor și reducerii costurilor generate de traficul aglomerat.

Top 3 orașe în funcție de numărul de ore pierdute în trafic (2020 INRIX Global Traffic Scorecard)