Protecția mediului

Un nou autobuz electric lansat de MAN. Ministrul Mediului, prezent la eveniment

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a participat la prezentarea unui model nou de autobuz electric pentru transportul public în comun, fabricat de compania MAN Truck & Bus SE, se arată într-un comunicat publicat miercuri, 31 aprilie, pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

”Este responsabilitatea noastră a tuturor să avem grijă de mediu. Știm cu toții că amprenta noastră asupra mediului se poate măsura foarte exact, se poate calcula ce înseamnă viața noastră de zi cu zi ca amprentă ecologică, ca amprentă asupra mediului”, a afirmat ministrul.

”Lansarea acestui mijloc de transport este o invitație la un alt stil de viață, o invitație pe care trebuie să o audă autoritățile publice locale. Știm cu toții că în marile aglomerări urbane amprenta transportului este extraordinar de mare”, a adăugat Tánczos Barna.

Potrivit datelor Ministerului Mediului, peste 70% din poluarea aerului din București provine de la trafic, iar la nivel european, traficul generează aproximativ 25% din poluarea aerului.

În luna februarie, ministrul a subliniat că este necesar ca autoritățile să vină în sprijinul inițiativelor de înnoire a parcului auto național cu vehicule electrice sau hibride.

Totodată, oficialul a precizat recent că printr-un program special la Fondul de Mediu a fost finanțată construirea a peste 300 de astfel de stații în 2020, iar programul va continua și în acest an.