Protecția mediuluiȘtiri

Alte 14.000 de hectare de pădure au fost incluse în catalogului pădurilor virgine și cvasi-virgine din România

Alte 14.000 de hectare de pădure, aflate în județele Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Arad și Bihor, au fost introduse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasi-virgine, care până la această dată cuprinde 58.000 de hectare de păduri, a declarat Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor.

Oficialul a afirmat că țara noastră poate spune că are unele dintre cele mai multe “laboratoare de natură pură“ din Europa.

Secretarul de stat a mai spus că alte 7 noi studii au fost realizate pentru păduri virgine și cvasi-virgine de pe raza Ocoalelor silvice Anina, Băile Herculane, Bozovici, Nera, Rusca Montană (jud. Caraș Severin), Retezat și Petroșani (jud. Hunedoara).

Oficialul a explicat că acest catalog este un instrument aprobat prin Ordin de Ministru, dar protejarea stricta a pădurilor virgine se face prin Codul Silvic, care este lege Organică.

Potrivit acestuia, popularea catalogului cu noi păduri identificate se face printr-o procedură specifică, în baza unor studii de specialitate.