CompaniiȘtiri

VIDEO Cum arată autobuzul electric cu etaj care are autonomie de 320 de kilometri

Unul dintre cele mai mari autobuze electrice vândut are 70 de locuri și provine dintr-un fost autobuz cu etaj care funcționa cu motorină. 

Dezvoltatorul de flote comerciale electrificate Lightning eMotors a anunțat vânzarea unui autobuz cu două etaje, complet electric, cu o capacitate de 70 de pasageri. Autocarul diesel convertit conține acum un pachet de baterii de 640 kWh instalat de Lightning eMotors, oferind o autonomie estimată de peste 320 de kilometri.

Potrivit companiei, aceasta este cea mai mare capacitate cunoscută a bateriei pentru acest tip de vehicul. Lightning eMotors este un producător din Colorado, specializat în soluții electrificate pentru flotele comerciale. Compania proiectează, proiectează, personalizează și produce ZEV-uri (autovehicule electrice) pentru a susține o gamă largă de nevoi ale clienților flotei, susțin reprezentanții firmei pe site-ul propriu.

Aceasta include conversiile electrice pentru orice, de la camionete de marfă până la autocare de clasa A. De asemenea, compania a contribuit la dezvoltarea vehiculelor electrice de urgență, cum ar fi o ambulanță alături de firma REV Group, scriu jurnaliștii de la publicația electrek.co.

Pe măsură ce compania continuă să se dezvolte, a încheiat parteneriate cu unele nume importante din transportul de flote. În luna martie, DHL a anunțat că va implementa 89 de furgonete Lightning Electric Transit, furnizate de Lightning eMotors.

Autobuzele

Cel mai recent client al companiei este All Aboard America! Holdings, un furnizor de servicii specializate în vânzări și servicii de tranzit în toată SUA, specializat în autovehicule de autobuz. În ianuarie anul trecut, Lightning eMotors a livrat operatorului autocarului un autobuz electric, dar doar un singur etaj.

În această toamnă, Lightning eMotors a furnizat aceluiași client, unul dintre cele mai mari autobuze electrice cu două etaje de până acum, susține electrek.co. Într-un comunicat de presă din această săptămână, Lightning eMotors a anunțat vânzarea oficială a autobuzului către All Aboard America! Suma care a fost plătită pe acest autobuz nu a fost dezvăluită.

Proiectul a început ca un autobuz Van Hool TD925 alimentat cu motorină, care a fost modificat pentru a fi electrificat de Lightning eMotors pentru a avea o capacitate a bateriei de 640 kWh, oferind o autonomie de peste 320 de kilometri. Potrivit Lightning eMotors, aceasta este cea mai mare capacitate cunoscută a bateriei pentru vehicule de acest tip, adică autobuze electrice cu două etaje care pot găzdui 70 de persoane. În plus, autobuzul se poate încărca în mai puțin de șase ore pe un DCFC de 150 kW.

În prezent, în SUA sunt aproape 35.000 de autocare cu motor diesel, iar marea majoritate a acestora pot fi electrificate.