Deșeuri & reciclareFără categorieȘtiri

Amendă de 30.000 de lei și confiscarea căruței pentru un bărbat care arunca deșeuri pe malul unui râu

Foto: Facebook/ Garda de Mediu Dâmbovița

Amendă usturătoare pentru un bărbat care a descărcat deșeuri fără a fi însoțite de documente, într-un loc nepermis.  Comisarii Gărzii de Mediu Dâmbovița au prins marți, 25 mai, în flagrant, la sesizarea primarului din localitatea Produlești, o persoană care descărca deșeuri amestecate, din gospodărie, aduse cu propria căruță pe un amplasament situat pe malul râului Suța, în apropiere de Primărie.

Localnicul din Produlești a fost sancționat cu 30.000 de lei iar atelajul i-a fost confiscat, potrivit unei informări făcute pe pagina de Facebook – Garda de Mediu Dâmbovița și preluată de ECOINTELIGENȚA.RO.

”În data de 25.05.2021, la ora 20:45, ca urmare a solicitării telefonice de către Primarul localității Produlești, echipa de permanență din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița s-a deplasat la fața locului, unde a fost identificat o persoană din Produlești, care descărca din căruță deșeuri amestecate provenite din gospodărie pe un amplasament situat pe malul stâng al pârâului Suța, la cca. 250 m de Primărie. Persoana care nu a respectat legislația privind transportul deșeurilor a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30.000 lei și s-a dispus ca măsură complementară confiscarea autovehiculului”, arată Garda de Mediu Dâmbovița.

Totodată, instituția amintește că transportul deșeurilor se face numai însoțit de formulare de transport și sunt efectuate de operatori autorizați. De asemenea, pentru cei care încă nu au înțeles mesajul, comisarii Gărzii de Mediu au anunțat că astfel de acțiuni vor continua.

”Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul că, transportul deșeurilor trebuie să fie însoțit de formulare de transport cu regim special și deșeurile să fie transportate numai către operatori autorizați pentru eliminarea/valorificarea deșeurilor. Vrem să precizăm că avem încheiat protocol de colaborare pentru astfel de situații aproape cu toate primăriile din județul Dâmbovița. Astfel de acțiuni vor continua!”, se mai arată în postarea făcută de reprezentanții Gărzii de Mediu Dâmbovița.