Deșeuri & reciclareȘtiri

Campania Electricienilor. Recolamp: Peste 37 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat – colectate în 2020

În urma celei mai recente ediții a Campaniei Electricienilor au fost colectate 37,8 tone de deșeuri din echipamente de iluminat, fiind oferite peste 200 de premii celor care au aduse cele mai mari cantități de deșeuri, se arată într-un comunicat al Asociației Recolamp, organizație non-profit din România care sprijină colectarea și reciclarea deșeurilor provenite din echipamente de iluminat și electronice uzate.

Astfel, participanții care au adus 300 de deșeuri la punctele de colectare speciale (263 de magazine de electrice și electronice participante in campanie) au primit o trusă de scule, iar cei care au adus 600 de deșeuri au obținut o bormașină Troy.

Cea mai recentă ediție a campaniei, dedicată electricienilor care, prin natura profesiei, au acces la cantități mari de deșeuri din echipamente electrice și electronice, s-a încheiat pe 1 martie 2021.

Sorin Boroș, director Logistică Recolamp, a declarat că “anul 2020 a fost un an atipic din foarte multe puncte de vedere, inclusiv pentru colectarea selectivă a deșeurilor din echipamente de iluminat”.

”Deși, carantina a însemnat închiderea anumitor puncte de colectare sau reducerea orelor de funcționare, am adaptat Campania Electricienilor pentru a se putea derula conform planului inițial. 37 de tone înseamnă mult și suntem recunoscători pentru implicarea, atât a profesioniștilor, cât și a magazinelor participante”, a adăugat reprezentantul asociației non-profit.

Totodată, pentru a stimula colectarea selectivă și pentru a ajuta participanții să găsească cu ușurință punctele de colectare speciale, asociația a dezvoltat în aplicația ColțVerde un modul dedicat profesioniștilor.

Asociația Recolamp urmează să anunțe în curând și data începerii noii ediții a Campaniei Electricienilor.