Autorități publiceȘtiri

Capitala va avea mai mulți senzori pentru monitorizarea calității aerului

De asemenea, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis – „aerlive.ro” va adăuga 20 de noi senzori în rețeaua independentă de monitorizare a calităţii aerului, printr-un proiect în valoare de 100.000 de lei. Instalarea senzorilor va facilita dezvoltarea unui grup de inițiativă civică pentru calitatea aerului, format din 20 de persoane, care vor fi instruite şi implicate în campanii de advocacy și vor participa la întâlniri cu autoritățile responsabile de calitatea aerului.

„Organizațiile selectate au nouă luni la dispoziție să își pună proiectele în practică. După această perioadă, ele vor fi evaluate și pot primi finanțare pe termen mai lung, fără a intra într-o nouă competiție de proiecte”, se arată în comunicat.

Conform unui studiu realizat pentru Alianța Europeană pentru Sănătate Publică din octombrie 2020, Bucureștiul este pe locul al doilea din UE în ceea ce privește costurile sociale generate de poluare, iar fiecare bucureștean pierde anual aproximativ 3.000 de euro din cauza poluării aerului, în vreme ce media europeană este de 1.250 de euro.