Deșeuri & reciclare

CJ Cluj denunță dezinformările privind rampele de deșeuri neconforme din județ

Sursa: Transilvania Reporter

Consiliul Județean Cluj susține că unii funcționari din Ministerul Mediului dezinformează în legătură cu rampele de deșeuri neconforme din județ, precizând că toate gropile de gunoi cu probleme au fost închise și ecologizate.

Instituția a anunțat, printr-un comunicat publicat marți, 19 ianuarie, finalizarea lucrărilor de închidere a ultimei dintre rampele istorice neconforme de deșeuri din județul Cluj, cea de la Câmpia Turzii.

În comunicatul se mai arată faptul că, în pofida informațiilor publicate de CJ Cluj pe această temă, “nu putem să nu evidențiem incompetența și reaua credință de care dau dovadă unii funcționari din cadrul Ministerului (Mediului, Apelor și Pădurilor) care semnează acte oficiale mincinoase, în care se arată, în mod evident eronat, faptul că depozitul de la Pata Rât ar fi în procedură de infringement”.

În acest sens, instituția reiterează că rampa de deșeuri de la Pata Rât a fost închis și ecologizat încă de la finele anului 2019 și nu este vizat de nicio procedură de infringement.

Pe lângă groapa de gunoi de la Pata Rât, în ultimii ani au fost închise și rampele neconforme de la Huedin, Gherla, Turda, Dej (Cetan) și Câmpia Turzii, iar acest lucru a fost confirmat atât de inspecțiile realizate la fața locului de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, cât și de inexistența vreunei amenzi emise în acest sens Consiliului Județean Cluj.