Autorități publice

Comisia Europeană: 77 de milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor în județul Galați

Foto: serviciicolectare.ro

Investiție de 77 de milioane de euro în gestionarea deșeurilor! Comisia Europeană a aprobat, astăzi, 4 martie, o investiție de peste 77 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru îmbunătățirea sistemului de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor în județul Galați.

Potrivit unei informări apărute pe site-ul ec.europa.eu, investiția va oferi un serviciu mai integrat, mai eficient și mai durabil de gestionare a deșeurilor, îmbunătățind calitatea mediului în beneficiul a peste 500.000 de locuitori.

”Această investiție în cadrul politicii de coeziune va contribui la îmbunătățirea sănătății și a calității vieții persoanelor care locuiesc în județul Galați. Va îmbunătăți și mediul prin reciclarea materialelor altfel irosite și va stimula dezvoltarea biodiversității locale și a activităților economice”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Conform acestui proiect, întreaga populație din județ va avea acces la serviciul de salubrizare până la sfârșitul anului 2021, aspect deosebit de benefic pentru persoanele din zonele rurale, din rândul cărora doar 45 % au, în prezent, acces la astfel de servicii.
Totodată, infrastructura nou-creată va spori reutilizarea și reciclarea deșeurilor de hârtie, metal, plastic, sticlă și lemn și va reduce cantitatea de deșeuri care vor ajunge la gropile de gunoi. Astfel, deșeurile menajere periculoase și deșeurile voluminoase vor putea fi tratate corespunzător.

Investiția va genera aproximativ 300 de locuri de muncă noi în perioada de construcție și aproximativ 380 pe parcursul fazei operaționale, arată comunicatul.

Mai multe informații despre investițiile finanțate de UE în România sunt disponibile pe platforma de date deschise.