Autorități publice

Discuții pe tema poluării și gestionării deșeurilor între ministrul Mediului și administrația locală din București

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a avut o discuție online cu primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, cât și cu edili de sector și alți reprezentanți ai administrației locale din București. Calitatea aerului din Capitală și gestionarea deșeurilor au fost câteva dintre temele reuniunii online ce s-a desfășurat miercuri.

Totodată, participanții la întâlnirea de lucuru au discutat și despre colaborarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu Primăria Municipiului București și cu primăriile de sector, a anunțat ministrul într-o postare pe Facebook.

La discuții au participat primarul general Nicușor Dan, și mai mulți edili de sector: Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Robert Negoiță, (Sectorul 3), Ciprian Ciucu, (Sectorul 6). De asemenea, la discuții au fost prezenți și city managerii de la Sectoarele 4 și 5.

Tot în cursul zilei de miercuri, ministrul Tánczos Barna a avut o întâlnire de lucru și cu edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, în care au fost reluate temele abordate anterior cu ceilalți reprezentanți ai administrației locale din București.

„Bucureștiul trebuie să devină un oraș smart, iar asta însemnă în primul rând un oraș sănătos în care regulile de mediu sunt respectate. De aceea, trebuie să acționăm ferm împreună, indiferent că vorbim despre poluarea aerului sau despre managementul deșeurilor, principalele probleme ale Capitalei”, a afirmat ministrul.

Potrivit comunicatului publicat de Ministerul Mediului, participanții al reuniunea de lucru au stabilit că PMB și primăriile de sector urmează să conceapă un Plan provizoriu de măsuri care să poată fi implementate imediat pentru reducerea concentrațiilor de poluanți din aerul Capitalei.

Totodată, în privința managementului deșeurilor, s-a stabilit ca din data de 1 februarie să fie efectuate controale împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deșeuri. În acest scop vor fi organizate echipe mixte de control între comisarii de mediu, reprezentanți ai poliției locale și ai Poliției Române.

În vederea eficientizării acțiunilor pentru București, participanții au stabilit ca astfel de reuniuni de lucru să fie organizate de două ori pe lună.