Deșeuri & reciclare

Ecologizarea râului Cerna va dura cel puțin trei zile

Sursa: Ministerul Mediului

Acțiunea de colectare a deșeurilor, acumulate la vărsarea râului Cerna în urma viiturilor, va dura cel puțin trei zile, a anunțat Ministerul Mediului, care a precizat că ecologizarea se desfășoară cu dificultate din cauza cedării unui baraj flotor, astfel că o parte din deșeuri și bușteni au ajuns în acumularea Porțile de Fier.

Deșeurile aflate la vărarea Cernei în Dunăre sunt colectate manual de către echipele de la Apele Române Banat și Apele Române Jiu, iar echipele Hidroelectrica vor curăța deșeurile din acumularea Porțile de Fier.

În urmă cu câțiva ani, un baraj care reține deșeurile de mici dimensiuni a fost montat în amonte de podul de la Coramnic, însă acesta a cedat din cauza cantității mari de deșeuri și bușteni veniți din amonte.

Vineri, ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat că este la curent cu situația din zonă și a subliniat că aceasta nu este o problemă doar în cazul râului Cerna, ci una generalizată la nivelul întregii țări.

Ministerul Mediului a lansat un apel către locuitorii din zonă să nu mai arunce gunoaie pe maluri și în cursurile de apă.

Sursa: Ministerul Mediului