Autorități publiceImportant

Fonduri UE pentru infrastructura de apă potabilă: Finanțare de 222 mil. euro, aprobată pentru Ilfov

Foto: economica.net

Finanțare aprobată de Comisia Europeană pentru infrastructura de apă potabilă și apă uzată din județul Ilfov. Ilfovenii vor avea parte de apă potabilă la cele mai înalte standarde de calitate și se vor putea racorda în număr mai mare la rețeaua de canalizare prin îmbunătățirea infrastructurii de apă uzată.

Comisia Europeană a aprobat o investiție majoră de peste 222 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea infrastructurilor de apă potabilă și de apă uzată în județul Ilfov din România, potrivit unui comunicat de presă remis ecointeligența.ro.

Investiția va conecta mai multe persoane la rețeaua de canalizare și va asigura o calitate mai bună și mai puține scurgeri de ape reziduale.

Foto: coralconstructii.ro

Prin această investiție se va furniza apă potabilă care respectă standardele de calitate pentru aproximativ 234. 000 de persoane.
Așa cum arată informarea, ca urmare a acestui proiect, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va crește de la 57,1 % la 99,6 % în 52 de comunități.

În același timp, rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29 %, pentru a deservi 100 % din populația zonei.

De asemenea, proiectul ar trebui să contribuie la reducerea pierderilor de apă, va proteja biodiversitatea și va crea 1.500 de locuri de muncă temporare în faza de implementare și 72 de locuri de muncă permanente în faza operațională, se mai arată în comunicatul de presă.