Deșeuri & reciclareȘtiri

Garda Națională de Mediu a descoperit lângă Craiova un teren unde erau dezafectate și îngropate ilegal autobuze vechi

Sursa Octavian Berceanu/Garda de Mediu

Inspectorii Gărzii de Mediu și jandarmii au descoperit, în apropiere de Craiova, un teren unde erau dezmembrate, incinerate si îngropate ilegal autobuze scoase din uz, a anunțat Octavian Berceanu, comisarul general al instituției.

Oficialul a precizat că autoritățile vor începe cercetarea penală în acest caz, iar deșeurile urmează să fie scoase din pământ, iar terenul va fi adus în starea inițială.

La finalul lunii aprilie, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat o vizită în Oltenia, ocazie cu care a descoperit mai multe gropi ilegale de gunoi, dar și câmpuri pline de deșeuri în apropierea orașelor Bechet şi Dăbuleni

“Am întrebări vizavi de modul în care sunt gestionate deşeurile în Dolj de instituţiile statului de aici. Am întrebări şi pentru Garda de Mediu Dolj. Cât se vede cu ochii sunt deşeuri. Oltenia noastră este mai murdară ca oricând. Suntem în Bechet, aproape de Dunăre, plouă şi toate gunoaiele astea îşi lasă levigatul care ajunge la pepeni. Acelaşi episod dramatic l-am găsit şi în Dăbuleni, patria pepenilor. Sunt plantaţii de pepeni între depozite de deşeuri”, a afirmat Berceanu, citat de agenția Agerpres.

Oficialul a criticat și activitatea Gărzii de Mediu Dolj, afirmând că nu a observat acțiuni de penalizare a celor care aruncă deșeuri în această zonă.

Octavian Berceanu a mai afirmat că este necesar “să se termine epoca asta a aruncării iresponsabile a deşeurilor, a iresponsabilităţii instituţiilor de stat, a primăriilor şi a cetăţenilor”.

“Trebuie să ne oprim pentru că tindem să devenim coşul de gunoi, la propriu, al Europei”, a concluzionat șeful Gărzii de Mediu.