Autorități publiceImportantProtecția mediuluiȘtiri

Klaus Iohannis: România trebuie să exploateze pădurile mult mai ecologic

Președintele Klaus Iohannis a explicat recent că opoziția țării noastre față de strategia UE privind pădurile are legătură cu unele chestiuni tehnice care nu au fost discutate, însă România dorește să-și extindă suprafața împădurită și trebuie să exploateze pădurile mult mai ecologic.

Liderul de la Cotroceni a amintit, la finalul vizitei în Parcul Național Comana, că a participat la acțiuni de reîmpădurire și a subliniat că nu va renunța la astfel de acțiuni.

Iohannis a mai afirmat că țara noastră are nevoie de terenuri pentru a le împăduri, pentru a extinde suprafața de pădure și pentru a face exploatarea pădurilor mult mai ecologică.

“Dacă vorbim de reducerea emisiilor, mai ales reducerea de dioxid de carbon și absorbția lui, atunci înțelegem foarte bine de ce este nevoie de pădure. Deci, pădurea nu doar că are capacitatea să creeze un microclimat foarte bun, să protejeze specii, are capacitatea să absoarbă dioxid de carbon și noi avem nevoie de astfel de zone, chiar foarte extinse, dacă vrem, la orizontul anului 2050, să ajungem la neutralitate climatică”, a adăugat șeful statului.

Iohannis a mai afirmat că este necesar să utilizăm resursele într-un mod judicios, să nu consumăm toate resursele și să lăsăm o planetă supraîncălzită.

În cele din urmă, președintele a indicat că o mare parte din fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt destinate măsurilor ecologice.