Autorități publice

Ministerul Mediului propune creșteri semnificative ale investițiilor în protecția contra inundațiilor

Sursa: Ministerul Mediului

Bugetul propus pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pe anul 2021 se va ridica 1,3 miliarde lei, cu aproximativ 18% mai mult decât în anul precedent. Din această sumă, oficialii MMAP propun creșterea cu 25% a investițiilor, banii fiind alocați în special pentru lucrări cu scopul limitării efectelor inundațiilor și regularizarea apelor curgătoare. O altă parte din bugetul pentru investiții se va îndrepta către realizarea de perdelele forestiere care să protejeze căile de comunicații împotriva înzăpezirii.

Ministerul are în plan și măsuri de gestionare mai eficientă a resurselor în vederea scăderii cheltuielilor de funcționare și o parte din bugetul instituției va fi alocat pentru plata datoriilor restante.

”Am creat proiectul de buget al Ministerului respectând toate principiile asumate de alianța de guvernare, iar prioritatea noastră a fost capitolul investiții, unde avem o creștere de circa 25%, în special pentru lucrări de apărare împotriva inundațiilor și regularizări de cursuri de apă”, a afirmat  Tánczos Barna, potrivit unui comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a instituției.

”Un alt capitol esențial a fost plata datoriilor restante din 2019 și 2020, cum sunt compensațiile pentru proprietarii de terenuri din ariile protejate sau plata despăgubirilor pentru pagubele provocate de speciile protejate. Aceste plăți trebuie să demareze urgent, începând cu cele din anul 2019. Totodată, prin digitalizare și eficientizarea activității, avem în vedere scădea cheltuielilor în ceea ce privește funcționarea aparatului propriu”, a adăugat ministrul.