Autorități publiceFără categorieImportant

Ministrul Mediului Tánczos Barna, început de an în forță: Finalizarea noului SUMAL, o prioritate!

Foto: Facebook/Ministerul Mediului - România

Tánczos Barna, ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor și-a început în forță activitatea, încă din prima săptămână lucrătoare din anul 2021. Astfel, prima zi de lucru a debutat cu o ședință privind finalizarea dezvoltării noului SUMAL (Sistem Informațional Integrat de Urmărire a Materialelor Lemnoase ), potrivit unei informări de pe pagina oficială de Facebook Ministerul Mediului – România.

Alături de ministrul Tánczos Barna, la discuție a participat secretarul de stat pentru păduri, Gelu Puiu și directorul Direcției Politici și Strategii în Silvicultură, Dănuț Iacob. A fost analizat stadiul la zi al dezvoltării și procesului de testare. Ministrul Barna Tánczos a solicitat implicarea cât mai multor reprezentanți din sector în procesul de testare, pentru a reduce la minim riscul producerii unor eventuale erori tehnice.

Foto: Facebook/Ministerul Mediului – România

”Este datoria noastră să ne asigurăm că noul SUMAL funcționează perfect până la data la care este obligatoriu să intre în vigoare, adică 31 ianuarie. Avem la dispoziție mai puțin de o lună pentru a finaliza testarea și îmi doresc implicare maximă din partea tuturor celor angrenați în acest proces. Orice eroare constatată în timpul testării, indiferent cât de mică, trebuie raportată imediat echipei tehnice de la STS, pentru remedierea acesteia”, a spus ministrul Mediului.

Potrivit informării, demnitarul a convocat ulterior o întâlnire la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, tema discuțiilor fiind aceeași: finalizarea SUMAL 2.0.

Foto: Facebook/Ministerul Mediului – România

Așa cum reiese din informarea făcută publică, Barna Tánczos a cerut conducerii Romsilva să acorde sprijin total echipei de dezvoltare a noului SUMAL, în contextul în care Regia Națională a Pădurilor (RNP) este cel mai mare administrator de păduri din țară, și reprezintă un element cheie în finalizarea, cu succes, a sistemului informatic de urmărire a trasabilității lemnului.

De asemenea, în cursul acestei săptămâni, ministrul Barna Tánczos se va întâlni cu asociațiile reprezentative din sectorul silvic: ocoalele silvice private (de regim), proprietarii privați de păduri, exploatatorii și procesatorii de lemn.