Deșeuri & reciclare

Ministrul Barna Tanczos: Bucureștiul – mult în urmă față de alte județe în privința colectării selective

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a declarat că Bucureștiul este mult rămas în urmă față de alte județe în privința gradului de colectare selectivă. Începând de la 1 februarie, echipe mixte de control vor acționa pentru a sancționarea persoanelor și firmelor responsabile de depozitarea ilegală de deșeuri.

”Bucureștiul este mult rămas în urmă în comparație cu județe din țară unde există deja programe bine aplicate, unde s-a ajuns la un nivel de 25-30% de colectare selectivă”, a afirmat ministrul într-o intervenție la Digi 24.

”Acest procent este aproape imposibil de atins în București, pentru că Bucureștiul pe termen mediu și lung nu are aproape nicio perspectivă, nu s-a făcut aproape nimic în ultimii ani pentru a pregăti noi stații de depozitare și pentru a investi în asemenea infrastructură”, a completat oficialul.

Barna Tanczos a explicat și faptul că, începând de la 1 februarie, echipe mixte , formate din reprezentanți ai administrației locale din București și ai Gărzii de Mediu, vor efectua controale în locurile unde sunt aruncate ilegal deșeurile. De asemenea, împreună cu Poliția Română, se vor lua măsuri pentru pentru confiscarea vehiculelor care aduc gunoiul în vedere depozitării ilegale.

Ministrul și-a exprimat speranța că sancțiunile și confiscarea vehiculelor vor da rezultate.

Totodată, Ministerul Mediului, în colaborare cu administrația locală din București, vrea să întocmească o evidență cu societățile comerciale care trebuiesc controlate și care sunt zonele în care trebui acționat.

Ministrul Mediului a avut recent o discuție online cu primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, cât și cu edili de sector și alți reprezentanți ai administrației locale din București