Autorități publice

Ministrul Mediului continuă ședințele pe tema SUMAL: Întrevedere cu reprezentanții ocoalelor silvice private

Sursa: Ministerul Mediului/Facebook

Tánczos Barna, ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor, a participat miercuri la o întrevedere cu Asociația Administratorilor de Păduri, care reprezintă ocoalele silvice private. Principala temă a întâlnirii a fost dezvoltarea noului SUMAL (Sistem Informațional Integrat de Urmărire a Materialelor Lemnoase).

”Ocoalele silvice – atât cele private, cât și cele din componența RNP Romsilva – au un rol esențial în realizarea cu succes a procesului de testare a sistemului informatic”, se arată într-un comunicat postat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pe Facebook.

În urma discuțiilor, participanții au căzut de acord ca programul SUMAL să fie testat masiv de cât mai mulți utilizatori înainte de lansarea programată pentru 31 ianuarie.

Reprezentanții Asociației Administratorilor de Păduri au cerut ca autoritățile să supravegheze îndeaproape procesul de testare pentru a corecta cât mai rapid eventualele probleme tehnice.

De asemenea, participanții au discutat și despre modalitățile de sporire a gradului de accesare de fonduri europene pentru sectorul silvic, fiind identificate în acest sens o serie de soluții de finanțare.