Autorități publiceȘtiri

Primarul Emil Boc: ”Am discutat să nu mai fie aprobate centralele termice pe apartament”

Primarul municipiului Cluj Napoca a anunțat că interzice centralele de apartament, fiind de părere că decizia lui va duce la un mediu mai puțin poluat, ceea ce reprezintă unul dintre obiectivele principale ale mandatului.

Mai exact, Emil Boc vrea ca noile blocuri care vor fi ridicate să fie legate la sistemul public de termoficare sau la o centrală comună. În acest sens, edilul a purtat, deja, o discuție cu Consiliul Local.

“Am discutat să nu mai fie aprobate centralele termice pe apartament și încercăm să facem o Hotărâre în Consiliul Local. Până când vom avea toate actele gata, noi vom impune la toate construcțiile de blocuri realizate acum să facă centrale de bloc. Vrem astfel să fim mai prietenoși cu mediul. Toate susținerile europene vin pentru acest tip de energie verde, nepoluantă”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, citat de gandul.ro.

Recent, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat că unul dintre principalii factori care au transformat Bucureștiul într-unul dintre cele mai poluate orașe europene îl reprezintă centralele individuale de apartament. Tocmai din acest motiv, va solicita ca nicio autorizație de construire să nu mai fie emisă fără centrală comună, în special la nivel de bloc.