CompaniiȘtiri

Producătorul de ciment Romcim ar putea prelua trei companii din Brașov. Consiliul Concurenței nu a găsit încă motive care să blocheze tranzacțiile

Reprezentanții Consiliul Concurenței înclină să aprobe operațiunea prin care producătorul de ciment Romcim intenționează să preia compania Euroagregate SRL, precum și activitățile firmelor SUT-ICIM SA și IRCA SRL. Sesizările care se opun acestei preluări se mai pot face până la sfârșitul lunii august.

Conform surselor EcoInteligența achiziția de către Romcim a producătorilor Euroagregate, SUT-ICIM, și IRCA ar putea fi aprobată în luna septembrie. Reprezentanții Consiliului Concurenței analizează doar dacă această operațiune economică va afecta piața liberă, dar va susține și respectarea condițiilor de protejare a mediului.

„Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care ROMCIM SA intenționează să preia compania Euroagregate SRL, precum și activitățile firmelor SUT-ICIM SA și IRCA SRL”, a informat autoritatea de concurență în data de 11 august.

Eventualele observații și puncte de vedere pot fi transmise autorității de concurență în termen de 20 de zile.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenței. Ca urmare, autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, precizează autoritatea de concurență.

Romcim, companie a grupului CRH, este activă pe piața producției de ciment, agregate, betoane și elemente prefabricate din beton. Firma deține și operează două fabrici de ciment la Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare la Târgu-Jiu, precum și o rețea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, stații de betoane, stații producătoare de elemente prefabricate de beton.

Companiile Euroagregate SRL, SUT-ICIM SA și IRCA SRL sunt active în domeniul materialelor de construcții și își desfășoară activitățile în județul Brașov.

CRH este cel mai mare producător de materiale de construcții din lume, având circa 77.100 de angajați în aproximativ 3.110 unități operaționale în 29 de țări. Este cea mai mare companie din domeniul materialelor de construcții din America de Nord și din Europa, deținând poziții importante inclusiv în Asia și America de Sud. CRH produce și furnizează o gamă integrată de materiale de construcții, produse și soluții inovatoare ce pot fi găsite în întregul mediu construit, precum proiecte majore de infrastructură publică, clădiri comerciale sau structuri rezidențiale.