Protecția mediuluiȘtiri

Programul rabla pentru electrocasnice | Cele 75.000 de vouchere pentru mașini de spălat s-au terminat, urmează banii pentru laptopuri

Cupoanele în valoare de 400 de lei fiecare pentru achiziționarea de pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice noi s-au terminat în 24 de ore. În următoarea etapă a programul „Rabla pentru Electrocasnice” urmează să se acorde vouchere pentru laptopuri.

Prima parte a programului „Rabla pentru Electrocasnice” este un mic succes. Bugetul alocat primei etape a programului, în care s-au acordat 75.000 de vouchere în valoare de 400 de lei fiecare, s-a epuizat în mai puțin de 24 de ore, conform datelor obținute de EcoInteligența de la reprezentanți ai Ministerului Mediului.

Au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 de lei fiecare, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice. În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 milioane lei. Voucherele rezervate vor fi validate în cursul acestei săptămâni, a anunțat Ministerul Mediului. După asta, proprietarii unui astfel de cupon de 400 de lei și ai unei mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice vechi pot să-și achiziționeze produse noi.

A doua etapă a programului, dedicată achiziției de televizoare, laptopuri și tablete, va începe în 4 iunie, la ora 10.00.

Urmează și o a treia etapă cu vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Valoarea voucherelor pentru „Rabla pentru electrocasnice” variază între 200 și 500 de lei.

Bugetul total alocat Programului Rabla pentru electrocasnice în anul 2021 este de 75 milioane lei.