Protecția mediuluiȘtiri

Proiect de lege: Pedepse mai aspre pentru faptele de ultraj la adresa pădurarilor

Hoți de lemne surprinși într-o pădure din județul Cluj

Senatorii au adoptat, luni, 6 septembrie, un proiect de lege ce prevede pedepse mai aspre pentru atacurile ce vizează personalului silvic, a anunțat Ministrerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Astfel, limitele pedepsei pentru infracțiunea de ultraj asupra personalului silvic se majorează cu jumătate.

Proiectul, inițiat de ministrul Tánczos Barna, în calitate de senator din partea UDMR, a primit 120 de voturi “pentru” și urmează să ajungă în Camera Deputaților.

Iniţiatorul consideră că înăsprirea regimului pedepselor pentru ultrajul săvârşit împotriva personalului silvic va conduce, pe termen scurt, la descurajarea actelor de agresiune la adresa autorităţii statului, permiţând personalului de specialitate silvică să-şi îndeplinească atribuțiile într-un cadru mai sigur, iar pe termen lung va contribui la scăderea infracţionalităţii în general, se afirmă în expunerea de motive.

Ministrul a mai afirmat că proiectul de lege este o iniţiativă care vine din partea Federaţiei Silva, în urma repetatelor atacuri la adresa personalului silvic.

Astfel, infracţiunile la adresa personalului silvic vor fi trecute în aceeaşi categorie de infracţiuni cu atacurile asupra poliţiştilor, jandarmilor sau celor care se ocupă paza şi integritatea cetăţenilor, a adăugat Tánczos Barna.