Protecția mediuluiȘtiri

Romsilva a vândut anul acesta peste un milion de metri cubi lemn pentru foc

Foto: gazetadenavodari.ro

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a vândut direct populației, până în prezent, 1.065.229 de metri cubi lemn pentru foc, iar până la finalul anului intenționează să vândă persoanelor fizice alți peste 700.000 metri cubi, se arată într-un comunicat dat publicității de instituție.

Astfel, până la finalul anului, Romsilva asigură furnizarea unui total de circa 1,7 milioane metri cubi lemn pentru foc din pădurile proprietatea publică a statului.

În acest moment, în depozitele ocoalelor silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva se află un stoc de circa 250.000 metri cubi lemn pentru încălzirea locuințelor.

Prețul mediu de valorificare a lemnului pentru foc din acest an este de 183,21 lei, fără TVA, iar prețul variază în funcție de specie, sortiment și locul de livrare.

Numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva asigură, contra cost, și transportul lemnelor pentru foc.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.