Autorități publiceImportant

Schemă de ajutor de stat aprobată pentru proprietarii de păduri din România

Proprietarii de păduri din România aflate în zonele de strictă protecție din ariile naturale protejate, precum și cei ai pădurilor în care tăierile sunt semnificativ limitate, vor fi compensați printr-o schemă de ajutor de stat.

Acest lucru este posibil ca urmare a Hotărârii aprobate astăzi în Ședința de Guvern, prin care a fost prelungit termenul de acordare a acestor compensații pentru încă doi ani.

“Prin actul normativ aprobat astăzi (30 decembrie n.r.) oferim în continuare sprijin pentru proprietarii de păduri care, din cauza regimului de protecție strictă, nu pot exploata aceste resurse. Este normal, atunci când vorbim despre restricții, măsuri de conservare și non-intervenție, să oferim compensații celor afectați. Prin respectarea acestor restricții, proprietarii contribuie practic, în mod direct, la conservarea pădurilor, biodiversității și patrimoniului natural al României. Comisia Europeană a înțeles acest lucru și a aprobat schema de ajutor de stat. Dincolo de cadrul legal pentru oferirea acestor compensații, e important să ne asigurăm de un flux coerent al plăților către toti propietarii din România care înțeleg valoarea și importanța acestor păduri”, a anunțat Barna Tánczos, ministrul mediului, apelor și pădurilor.