Autorități publice

Ședință de urgenţă la Ministerul Mediului în urma viiturilor din bazinele hidrografice Jiu și Olt

Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a convocat de urgență o ședință cu scopul analizării situației create de viiturile formate în bazinele hidrografice Jiu și Olt. La reuniunea ce a avut loc astăzi, marți – 5 ianuarie, au participat specialiști din minister și de la Administrația Națională Apele Române (ANAR).

Pe parcursul zilei de marți, ANAR a intervenit, cu utilaje și personal, pe râurile Motru (Mehedinți) și Lotru (Vâlcea) pentru a atenua efectele viiturilor.

Potrivit Administrației Naționale Apele Române, echipele au acordat sprijin autorităților locale din Gorj și Vâlcea pentru degajarea secțiunilor de scurgere a apelor, iar în unele zone s-a acționat cu saci de nisip pentru supraînălțarea malurilor.

În cursul ședinței, ministrul Barna Tánczos a cerut monitorizarea continuă a evoluției fenomenelor și alocării suplimentare de personal, utilaje și echipamente, în cazul în care situația o va impune, informează Ministerul Mediului într-un comunicat postat pe Facebook.

Totodată, acumulările preiau undele de viitură formate pe râuri:
– Acumularea Rovinari din administrarea Apele Române Jiu a intrat în funcțiune și atenuează debitele pe râul Jiu;
– Acumularea Valea de Pești din administrarea Apele Române Jiu atenuează viitura de pe râul Jiul de Vest;
– Acumulările Brădișor și Vidra (din administrarea SC Hidroelectrica SA) atenuează viitura de pe râul Lotru.