Autorități publiceȘtiri

Șeful Gărzii de Mediu a fost demis. Berceanu este printre ultimii membri USR-PLUS înlocuiți de premierul Cîțu

Octavian Berceanu, comisarul general al Gărzii de Mediu, a fost demis din funcție, fiind printre ultimii membri USR-PLUS dați afară de premierul Florin Cîțu.

La scurt timp după anunțarea deciziei, Octavian Berceanu a declarat la postul Digi 24 că premierul nu i-a reproșat niciodată ceva în mod direct.

„A fost o decizie politică. Asta denotă foarte multă instabilitate indusă în instituțiile statului”, a adăugat Berceanu, care a precizat că nu a fost anunțat în prealabil.

Fostul șef al Gărzii de Mediu a afirmat că speră că premierul Cîțu va reuși „să facă astfel încât Garda de Mediu să mențină aceleași rezultate, cele mai bune din ultimii 20 de ani”.

„Sunt comisari care până la mine au lucrat sub presiune politică. La mine, această presiune s-a oprit total”, a precizat el.

„Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naționale de Mediu”, a afirmat Berceanu într-un mesaj pe Facebook. De asemenea, fostul șef al Gărzii de Mediu i-a mulțumit ministrului Mediului, Tánczos Barna, pentru spiritul de echipă.

După demiterea lui Berceanu, interimatul va fi asigurat de către Alexandru Lucian Vasile, comisar adjunct al Gărzii de Mediu.