Autorități publiceȘtiri

Societate amendată cu 30.000 de lei pentru exploatarea de agregate fără autorizație de mediu

Foto: Facebook/Garda de Mediu Gorj

Verificări ale Gărzii de Mediu în teren, finalizate cu amenzi. O societate a fost sancționată, din cauza unor activități neautorizate.

Mai exact, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o amendă de 30.000 de lei în cazul unei societăţi care a exploatat agregate minerale din albia râului Jiu, potrivit unui mesaj postat, astăzi, miercuri – 3 februarie, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Postarea arată că amenda a fost aplicată ca urmare a activităţii de exploatare fără autorizaţie de mediu.

”Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat acţiunea de control la societatea care a exploatat agregate minerale din albia râului Jiu, zona Voinigeşti – Băleşti. Societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 lei pentru desfăşurarea activităţii de exploatare a agregatelor fără autorizaţie de mediu”, este menționat în mesajul Gărzii de Mediu Gorj.

Internauții au reacționat imediat la postare. Ei transmit autorităților că astfel de acțiuni ar trebui să ducă la suspendarea activităților firmelor care încalcă legea, nu la o amendă pe care o pot achita fără prea mari pierderi din partea societății.