Fără categorieȘtiri

Soluții ecointeligente pentru a asigura umiditate plantelor la ghiveci când pleci în vacanță

Dacă pleci în vacanță și îți faci griji pentru că plantele tale nu vor rezista fără apă timp de o săptămână sau două, există câteva soluții ecointeligente prin care poți asigura umiditate în ghiveci chiar și în perioadele în care nu este nimeni acasă.

Cea mai simplă metodă de a asigura umiditate în ghiveci este folosind un pahar cu apă și o sfoară care absoarbe umiditatea. Sigur, metoda funcționează numai pe parcursul a câteva zile, apoi pahar rămâne fără apă și nu mai este umiditate de transferat către plante.

A doua metodă implică o baie bună pe care să o faci plantelor înainte să pleci de acasă. Și când spunem baie, chiar trebuie să dai drumul la apă în chiuvetă, să pui dopul și să lași apa să se aduce cam de jumătate de palmă ca nivel. Pune pe fundul chiuvetei un prosop ca să nu se zgârie, apoi așază pe el ghivecele cu flori. Fiecare plantă își va trage câtă apă are nevoie, iar cantitatea va fi suficientă pentru circa o săptămână de umiditate asigurată. Minusul metodei este numărul limitate de ghivece care încap într-o chiuvetă, plus că acestea trebuie să fie de dimensiuni mai mici.

O a treia metodă pentru a asigura umiditate plantelor când pleci în vacanță este metoda pungii de plastic. Se folosește o pungă subțire –  din aceea care foșnește, și care se pune peste plantă, acoperind și ghiveciul. Punga nu trebuie să sufoce planta, așa că fixați niște bete sau paie ca să nu se lipească de frunze. Este în regulă dacă în anumite locuri punga se atinge de plantă. Secretul este ca înainte de a fixa punga să udați bine planta din ghiveci, astfel că umiditatea se va menține timp de mai multe zile.