Protecția mediuluiȘtiri

Tanczos Barna: Traficul rutier, încălzirea rezidențială și arderile ilegale de deșeuri, principalele surse de poluare în București

Foto: Octavian Berceanu

Traficul rutier, încălzirea rezidențială și arderile ilegale de deșeuri sunt principalele surse de poluare în București, a declarat Ministrul Mediului, Tanczos Barna, care adăugat că autoritățile au demarat o serie de acțiuni cu scopul destructurării organizațiilor infracționale care se ocupă cu arderea deșeurilor.

”Circulația este o sursă extrem de importantă de poluare, a doua sursă este încălzirea rezidențială”, a afirmat ministrul la postul TV Antena 3.

Tanczos Barna a adăugat că o altă sursă majoră de poluare este arderea deșeurilor: ”Această poluare care înseamnă arderea deșeurilor în zonele periurbane contribuie semnificativ la poluarea aerului din București”.

”Am reușit să diminuăm aceste lucruri și vom mai avea o serie de acțiuni în acest sens. Aceste arderi ilegale vor fi eliminate, dar vor rămâne două componente: circulația și încălzirea rezidențială”, a explicat ministrul.

Tanczos Barna a mai afirmat că Garda de Mediu efectuează, în fiecare lună, acțiuni cu scopul lichidării activităților de colectarea și ardere ilegală a deșeurilor.