Autorități publiceȘtiri

Ziua Silvicultorului 2021. Ministrul Mediului: ”Este o activitate cu o responsabilitate uriașă”

Ziua Silvicultorului, sărbătorită la Timișoara. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a transmis un mesaj în care vorbește despre importanța muncii silvicultorilor.

”Astăzi sărbătorim Ziua Silvicultorului – ediția XXXI. Cu această ocazie, m-am întâlnit, în cursul zilei de ieri, la Timișoara, cu reprezentanții administratorilor de păduri din România. La întâlnire au participat secretarul de stat pentru păduri, Sorin Ionuț Banciu, Adrian Apostu, președintele consiliului de administrație al Romsilva, Teodor Țigan, directorul general al Romsilva, Adrian Crețu, președintele Asociației Administratorilor de Păduri, reprezentanți ai Agenției ”Moldsilva” din Republica Moldova, Gheorghe Gavrilescu, președintele Societății ”Progresul Silvic”, Ion Machedon, președintele Asociației Pensionarilor Silvici din România, sindicate din silvicultură, reprezentanți din mediul academic, parteneri și colaboratori din domeniul silvic și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai autorităților locale”, a anunțat ministrul Mediului.

Tánczos Barna menționează că i-a felicitat pe silvicultori cu ocazia acestui moment festiv: ”Am vorbit despre importanța activității pe care aceștia o desfășoară. Munca lor este una deosebit de importantă, și le mulțumesc pentru eforturile pe care le depun zi de zi pentru gospodărirea pădurilor României. Este o activitate cu o responsabilitate uriașă, care se bazează atât pe tradiție, cât și pe știință, deopotrivă”.

”România este una dintre cele mai bogate țări europene în ceea ce privește biodiversitatea, acest lucru li se datorează silvicultorilor în bună măsură și trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a păstra aceste valori. Cu toți trebuie să fim intransigenți când vine vorba de respectarea legii și sunt sigur că, beneficiind de sprijinul sectorului silvic, vom reuși să eliminăm din sistem toate elementele care nu fac cinste muncii de silvicultor”, a mai spus Tánczos Barna cu prilejul Zilei Silvicultorului.