• Despre Ecointeligența
 • Politica de confidențialitate
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Contact
 • ecointeligenta.ro
 • Protecția mediului
 • Schimbări climatice
 • Energie
 • Deșeuri & reciclare
 • Autorități publice
 • Companii
 • Editorial
 • CĂUTARE
 • Firmele care au câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor din Sebeș, acuzate că nu își fac treaba

  Marian Păvălașc Marian Păvălașc -

  Primăria Sebeș, județul Alba, susține că a primit mai multe sesizări din partea locuitorilor orașului prin care aceștia reclamă că nu sunt colectate deșeurile sau nu sunt pubele.

  Publicația locală sebeșinfo.ro publică un mesaj de la un locuitor din Sebeș, Bulevardul Lucian Blaga, care reclamă această problemă. „Peste tot sunt numai saci și cutii de carton pline cu gunoi neridicat de către noul operator de salubritate. Mai rău decât atât, jumătate din locuitorii din zonă nu au primit nici acum tomberoanele pe care operatorul era obligat să le distribuie prin contract. Lumea a început să fie nervoasă și pe cei din Primăria Sebeș pentru că în afară de avertismente date acestui operator de salubritate nu a făcut nimic concret pentru rezolvarea acestei situații, care devine, pe zi ce trece, din ce în ce mai deranjantă”.

  Și reprezentanții Primăriei municipiului Sebeș au cerut operatorului RER Vest SA/Retim Ecologic Service prestarea unui serviciu de calitate pentru cetățeni și agenții economici.

  „Având în vedere numeroasele disfuncționalități de la preluarea serviciului de salubritate de către RER Vest SA/Retim Ecologic Service SA, Primăria Municipiului Sebeș a solicitat clarificări și a cerut soluționarea cu celeritate a problemelor semnalate de cetățeni și de agenții economici. Am avut răbdare pentru că ne așteptam la inerentele probleme care se ivesc la schimbarea operatorului, însă am constat prea multe disfuncționalități”, a precizat primarul Dorin Nistor într-un comunicat de presă.

  Contractul

  Începând cu data de 1 noiembrie 2021, pe raza Municipiului Sebeș, operează asocierea RER Vest SA/RETIM Ecologic Service. Conform hotărârilor aprobate de Consiliul Local al Municipiului Sebeș, cetățenii și agenții economici vor încheia noi contracte de servicii cu RER Vest SA/RETIM Ecologic Service, asocierea care a câștigat licitația pentru zona din care face parte și orașul Sebeș.

  Reprezentanții companiei de salubritate vor contacta în mod direct beneficiarii în vederea colectării de informații, care vor fi utilizate în scopul încheierii noilor contracte pentru serviciile de salubritate. Acestea vor intra în vigoare la data de 1 noiembrie 2021 și vor fi transmise cu factura din perioada respectivă.

  Noile tarife, votate de Consiliul Local al Municipiului Sebeș, în vigoare de la 1 noiembrie 2021, vor fi: 15,32 lei/persoană/lună pentru persoane fizice, inclusiv asociații de locatari/proprietari și 636 de lei/tonă pentru agenți economici/instituții publice/administratori piețe. Pentru colectarea și transportul deșeurilor provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare, colectate la cerere, tariful va fi de 252 de lei/tonă.

  Acționarii celor două firme care au câștigat contractul pentru Sebeș sunt:

  RER Vest SA din Bihor are ca acționar majoritar, cu 60%, firma bucureșteană RER Ecologic SRL. Restul de 40% sunt deținute de instituții publice din Bihor: Administrația Domeniului Public SA – 25% și Consiliul Local al Municipiului Oradea – cu 15%.

  În ceea ce privește firma RER Ecologic SRL, aceasta este deținut de o firmă germană RRR GMBH Remmert Recycling din Duisburg – cu 95% și offshore-ul cipriot Kevil Enterprises cu 5%.

  Cea de-a doua firmă din asociere, Retim Ecologic SA din Timiș are doi co-acționari: Consiliul Local al Municipiului Timișoara și RER Timișoara SRL. Această firmă din urmă este deținută tot de RRR GMBH Remmert Recycling din Duisburg și de Kevil Enterprises. Datele au fost obținute cu ajutorul platformei termene.ro.

  Ce se precizează în contract

   

  Te-ar mai putea interesa

  Un singur model de încărcător pentru toate telefoanele. Decizia, la Comisia Europeană Asociația OIREP Ambalaje: Soluțiile propuse pentru gestionarea deșeurilor induc ideea etatizării sistemului Germania a interzis obiectele de plastic de unică folosinţă

  Ultimele știri

  Ministrul Barna Tánczos a condus delegația României la Consiliul de Mediu, care are loc la Bruxelles Câte stații de reîncărcare a automobilelor electrice sunt în România și care sunt promisiunile pentru următorii ani Care vor fi urmările dacă Ministerul Mediului va interzice centralele de apartament